Rába Sárkányhajó Club

Nebuló Kupa 2016

GYŐRI NEBULÓ KUPA   
   
A 12. Győri Sárkányhajó Fesztivál előtti napon.    
12. Győri Nebuló Kupa Diák Sárkányhajó Verseny
Versenykiírás  

Rendező:  Rába Sárkányhajó Club    
Szakmai támogató: Magyar Sárkányhajó Szövetség    
Helye: Győr, Aranypart  Ideje:   2016. 05. 27. (péntek)  
Nevezés:     A kitöltött nevezési lap e-mailben info [bejgli] rabadragon.hu nevezési határidőre történő visszaküldésével, eljuttatásával.  
A versenykiírás és a nevezési lap letölthető a www.rabadragon.hu honlapról is.   
Nevezési határidő: 2016. 05. 20. (péntek) 24 óra (A nevezési határidő lejárta után csak abban az esetben fogadunk el nevezést, ha az előfutamokban még van szabad hely, és az időrendet nem borítja fel.)  
Információ: A 06 20 9569 716 telefonszámon, vagy az info [bejgli] rabadragon.hu
e-mailen lehet kérni.  
Versenykategóriák:
Nebuló Open Kupa:    Középiskolák tanulóiból kiállított legénységeknek, melyben a nemek aránya nincs kikötve.  Nevezési díj nincs!
Nebuló Lány Kupa: A csak lányokból álló legénységeket külön értékeljük, és megfelelő számú legénység esetén külön futamot rendezünk nekik. Nevezési díj nincs!
Kisdiák Vegyes Kupa: Általános iskolák tanulóiból kiállított legénységeknek, melyben minimum 4 lánynak kell eveznie. Maximum 2 felnőtt kísérő is helyet foglalhat a legénységben. Nevezési díj nincs!  
Péntek délelőtt minden legénység egy idő futamban vesz részt. Az időfutamban elért eredmény adja az erő sorrendet. Az időmérő futamban a legénységeknek a tudásukhoz mérten a legjobb időt kell teljesíteniük. Amennyiben a következő futamban 15 mp-el jobb időt evez, mint az időmérőben, akkor a legénység kizárásra kerül. Ha 10 és 15 mp közötti idővel evez jobbat, akkor 10 mp büntető időt kap. Ha 5 és 10 mp közötti a különbség, akkor a versenybíróság dönt a körülmények figyelembe vételével, hogy ad-e 5 mp büntető időt. Az erő sorrend és a nevezők száma alapján kezdő és haladó kategóriába soroljuk a résztvevő legénységeket. A délutáni döntőkben már ezekben a kategóriákban állnak rajthoz. A gyakorláshoz és a versenyhez hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és sárkányhajó edző végzettségű, sárkányhajó világ- és Európa-bajnok felkészítő kormányosokat biztosít a Rába Sárkányhajó Club.  
Verseny lebonyolítása:   
Versenytáv:  250 méter (kb. 1 perc 20 mp)   
A győztesek és a dobogósok díjazásban részesülnek.      
Programtervezet:  Péntek délelőtt:  Rangsoroló időfutamok     Péntek délután:  Döntők  
  Nevezési lap és Felelősségi nyilatkozat:

 

Részvételi feltételek és versenyszabályok!  

Hajókat, lapátokat, mentőmellényeket és tapasztalt kormányosokat a rendezők biztosítanak! Gyakorlásra és edzésre a verseny előtti napokban van lehetőség, e-mailben vagy telefonon előre egyeztetett időpontban. Az első edzés díjtalan, a második edzés 12.000,-Ft. Időtartama 1 óra. E-mail: info [bejgli] rabadragon.hu Tel: 06 20 9569 716  
Az edzéseket a győri El Paso csónakházban tartjuk.  Győr, Zechmeister utca 2.  
Parkolásra a közelben található Petőfi híd alatti ingyenes parkolót ajánljuk.  
1 legénységet min. 16-max. 20 evezős és 1 dobos alkot.   
A legénységeknek azonos színű pólóban kell versenyezniük. Ennek hiányában a rendezők nem engedik a legénységet vízre szállni.   
A verseny kezdete előtt 1 órával, a technikai értekezleten legénységi listát kell leadni a versenybíróságnak, amelynek tartalmaznia kell az iskola nevét, a legénység tagjainak névsorát, születési dátumát, diákigazolvány számát, iskolaorvos igazolását és a kupa nevét, amelyikben indulnak. Ezen a listán az iskola tanárának nyilatkoznia kell, hogy a legénység tagjai jó erőnléti állapotban vannak, mindenki tud legalább 50 métert úszni könnyű sport felszerelésben, és mindenki az iskola tanulója.  A vízre szállás előtti ellenőrzés alatt a diákigazolvány jelenléte kötelező.     
Jó versenyzést kíván a Rába Sárkányhajó Club és a Magyar Sárkányhajó Szövetség! 



English

Festival 
Organizer: Rába Sárkányhajó Club 
Supporting: Hungarian Dragon Boat Federation
Location: Győr, Aranypart 
Date: Friday, 27. 05. 2016. 
Registration: By sending the registration form to info [bejgli] rabadragon.hu by the 20th of May. (The registration form and detailed bulletin is accessible at www.rabadragon.hu)
Registration to all categories is free of charge. 
(Registrations received after the deadline might be accepted if they can be fitted in the schedule.)
Further information is available at info [bejgli] rabadragon.hu
Categories: 
-    ‘Nebuló’ Open Cup: for high school students without gender restrictions. 

-    ‘Nebuló’ Girl’s Cup: girls only high school crews will be awarded separately. Dedicated races will be organized, provided enough teams register.

-    Elementary Mixed Cup: Crews of elementary schools with a minimum of 4 girls as paddlers and maximum 2 adult helpers.
Race schedule:
Each team will participate in a time race separately to determine strength order. Based on the times and the number of crews, teams will be sorted into ‘beginner’ and ‘advanced’ sub-categories for the afternoon races/ finals.



Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.