Rába Sárkányhajó Club

6. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság

Január 26-án került megrendezésre a 6. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokság.
A Csapatoknak 5 kategóriában (Nyílt: Open, Vegyes, Női, Szabadidős: Open Vegyes) volt lehetőségük megmutatni a téli felkészülésük sikerességét. A Rába Sárkányhajó Club 7 csapattal képsiveltette magát, 
U18-as csapatunk a Szabadidős vegyes kategoriában indult.
Nekik egyenlőre a tisztes helytállás volt a feladat, nem tudták fel venni a versenyt a náluk 100-150kg-val nehezebb egységekkel, de további tapasztalatokkal gazdagodtak ami az utánpótlás elsődleges feladata. 
Szintén Szabadidős Vegyes kategóriában indult további két csapatunk, egyikük a „Katicabogarak” megnyerve csoportjukat jutottak tovább az elődöntőbe ahol, az NKM SZVE csapatával találkoztak.
A tovább jutás nem sikerült így a bronz éremért a Dunakeszi SHT vel mérkőztek ami a kategoria 4. leghosszabb összecsapása lett, de végül csak a 4. helyet sikerült megszerezni egységünknek. 
Másik Szabadidős egységünk 5 lánnyal és 1 fiúval állt rajthoz a Mix mezőnyben(4 fiú 2 lány), nekik a jó hangulatú versenyzés volt a céljuk. 
Női egységünk a tavalyi aranyérem után érkezett a versenyre. Nagy változásokon esett át a csapat így jóval kisebb súlyú lett a tavalyinál. Ennek ellenére a lányok a rozsdás kezdés után egyre meggyőzőbb versenyzést mutatva kerültek a döntőbe. Itt a Körös Dragon SE versenyzőivel kerültek szembe, akik végül erősebbnek bizonyultak. Legközelebb már nyílt vízen mérhetik össze erejüket.Az előző évekhez hasonlóan nagy harc várható a mieink és a Körösi lányok között. Ezúton is gratulálunk nekik. 
Legnagyobb erőt egyesületünk a Nyílt Open kategoriában mutatta ahol 3 csapattal versenyeztünk. 
A fantázia dús Rába A,B,C nevekkel. Külön logisztikai feladat volt kiszámolni hogy a két előzőleg legerősebbnek gondolt csapatunk az „A” és a „C” csak a döntöbe kerülhesenek össze. 
A számolás sikerült és a Csapatok is elég erősek voltak, hogy megvalósítsák a Tervet. Mindhárom csapat veretlenül, csoport elsőként jutott az elődöntőbe. Itt már nem volt hova „menekülni” egymás elől. A Rába „A”és a Rába „B” mérközőtt az egyik ágon, míg a másikon az újonnan alakul DRAGONFLY a Rába „C „-vel csapott össze. Ekkor már biztos volt, hogy lesz Rábás egység a döntőben. 
„C”- csapatunk összeszedett versenyzéssel másodszor is legyőzte ellenfelét(korábban a csoportba már találkoztak). A Rába „A” pedig kérdést nem hagyva jutott a döntőben, amit már mindkét egység tagjai izgatottan vártak.
A bronz meccsen a Grand Senirokat, U18 asaokat és új igazolásokat felvonultató „B” csapat került össze a DRAGONFLY csapatával előzőleg biztunk benne hogy akár a 3. helyet is meg szerezhetik. 
Nem is volt elrugaszkodott elképzelés végül 17ms alatt meg is szerezték, ezzel bebiztositva ,hogy csak Rábás egység fog a dobogón állni a Nyílt Open kategoriában. 
A döntő előtt a szokásos heccelések és a közös melegítés sem maradt el a Rába A és C csapata közt.
Végül a joval rutinosabb „A” csapat 14 ms alatt tett pontot az „i”-re. Ez az egység 3 éve változatlanul versenyez ebben az összeállításban és 3 éve veretlen.

Jó hangulatú eredményes versenyzésben volt részünk a megszokott párharcokkal, új kihívokkal és nem is egy házon belülli rivalizálással, ami még édesebbé tette a sikereket. 
Köszönjük a szervezőknek az áldozatos és profi munkát .A csapatokank a kiváló versenyzést, és további eredményes felkészülést kívánunk.
#rabadragon #indoorcup





Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.