Mi, rábások különösen büszkék lehetünk a sikerre, hiszen a Rába Sárkányhajó Club Premier csapatából 21-en szerepeltek a válogatottban: Abos Réka, Bertalan Laura, Bilstein Barbara, Bucsi Blanka, Fazekas Kitti Diána, Farkas Réka, Fekete János, Fodor Bálint, Forró Bence, Horváth Alex, László Gabriella, Nagy Vivien, Neubauer Péter, Pozsgai Gergő, Schiwert Johanna Nelli, Sóti Richárd, Süli Barnabás, Szitás Attila, Szőke Fanni, Tóth Laura, Turóczi Szabolcs.



A Rába Sárkányhajó Club már jó pár éve vezeti a magyar bajnokság összesített éremtáblázatát, és a covid járvány okozta kényszerpihenő után kiderült, ez a teljesítmény a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő.

A magyar női válogatott az Európa-bajnokságon minden kategóriában és távon az első helyen végezett, és a premier mix legénység is két aranyérmet szerzett. Összesítve a magyar válogatott az Európa-bajnokságon a következő eredményeket érte el: a Premier és U24 legénységek 5 arany, 5 ezüst, a Senior csapatok pedig 3 ezüst és 1 bronzéremmel, valamint 1 ötödik és 1 hatodik helyezéssel térhettek haza. Részletes éremtáblázatot itt lehet megtalálni.



„Három éve nem tudtuk, pontosan hol is tartunk az edzésmunkában – mondta el Turóczi Szabolcs, a magyar válogatott edzője -, ezért is fontos volt nekünk ez az Európa-bajnokság, illetve azért, mert megkezdhettük a válogatott frissítését. A 24 év alatti fiatalok közül 15-en utazhattak Spanyolországba, és külön öröm, hogy közülük 10-en nálunk, a Rába Sárkányhajó Clubban nevelkedtek.”   

A fotókat a Magyar Sárkányhajó Szövetség készítette.


Rába Sárkányhajó Klub Facebook Rába Sárkányhajó Klub YouTube Rába Sárkányhajó Klub Flickr
A Rába Sárkányhajó Club az első magyar sárkányhajó egyesület, a Magyar Sárkányhajó Szövetség (MSSZ) alapító tagja.